World-Designs-Forum  

Go Back   World-Designs-Forum > World Designs > Problems
Register FAQ Members List Calendar Gallery Today's Posts Search Today's Posts Mark Forums Read

Problems For questions and answers re World Designs Projects

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 3rd April 2014, 05:42 PM
bob orbell bob orbell is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: kettering northants.
Posts: 1,467
Default Re: Problem with WA 88

OK, capacitors arrived this morning, and the new scope, got to get acquainted with it first, anyhow, fitted the two new capacitors, (thank's Matthew, you will get your payment this evening, sorry forgot last night), amp has now been on and playing for six hours, so far so good, but what was wrong with one of the capacitors?, all voltages were fine, can someone tell me why, anyhow I am happy again . BOB
Reply With Quote
  #22  
Old 3rd April 2014, 05:54 PM
John Caswell John Caswell is offline
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Wokingham, Berkshire
Posts: 1,405
Default Re: Problem with WA 88

Hi Bob,
I suspect they/it decided to go leaky, not common but i have had it happen over the years.

John
Reply With Quote
  #23  
Old 3rd April 2014, 06:26 PM
colin.hepburn colin.hepburn is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2006
Location: Newtonhill Aberdeenshire
Posts: 2,349
Default Re: Problem with WA 88

Good to hear your amp is up and running again BOB
It never rains by it pours well up here anyway I have had to change my speaker back to my Stand mount MS 812s still good sounding but not like my frugal horns with their bass helpers
The Bass drivers foam surrounds have perished they were only an old pair of Sony APM 10 square cone jobs but worked well together with the full range frugal horn
They say it happens in threes so what is next

__________________
The Blues man

Last edited by colin.hepburn; 3rd April 2014 at 06:33 PM. Reason: Me Spelling again boy thats a joke
Reply With Quote
  #24  
Old 3rd April 2014, 07:39 PM
bob orbell bob orbell is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: kettering northants.
Posts: 1,467
Default Re: Problem with WA 88

Snow I should think Colin.
Reply With Quote
  #25  
Old 3rd April 2014, 07:42 PM
bob orbell bob orbell is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: kettering northants.
Posts: 1,467
Default Re: Problem with WA 88

Quote:
Originally Posted by John Caswell View Post
Hi Bob,
I suspect they/it decided to go leaky, not common but i have had it happen over the years.

John
Thank's John, but does the signal reach this capacitor?. Is it in the path of return?.
Reply With Quote
  #26  
Old 3rd April 2014, 08:30 PM
bikerhifinut bikerhifinut is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Penrith, Cumbria
Posts: 831
Default Re: Problem with WA 88

Quote:
Originally Posted by bob orbell View Post
Thank's John, but does the signal reach this capacitor?. Is it in the path of return?.
Perhaps because it's a reservoir capacitor.

If it's failing then it can't deliver the current to get over the next half Cycle, the Ht voltage drops and the amp goes out of spec?
Or it can't deliver a short burst of energy on transients, thus dulling the sound.

Or I have completely misunderstood the purpose of reservoir capacitors, which is quite possible!

Andy.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright World Designs