World-Designs-Forum

World-Designs-Forum (http://www.world-designs.co.uk/forum/index.php)
-   WD Other Parts and Projects (http://www.world-designs.co.uk/forum/forumdisplay.php?f=41)
-   -   WAD Psu3 replacement Board Build (http://www.world-designs.co.uk/forum/showthread.php?t=7916)

colin.hepburn 21st June 2020 03:13 PM

WAD Psu3 replacement Board Build
 
Hi all
l now have the new replacement PSU and full manual ready to go soon
Some questions thought to start with
1. The no-load Voltage for PSU3 at C1 is 410v and on PSU2 its 363vat C1 with same TX 0v-270 volts 60mA assuming main voltage difference seems odd to me :confused:

2. Change out the 1k R4 for 22k add the 200-volt Zenner and C3 100uf for the CF pre-HT 200volts
3. add back in C4. 100uf for phono HT 250 volts as was before on the psu2.

I was just going to swap over the component to the new board but with the higher voltage the main 100uf Caps are only rated for 400 volts so decided to just use all new parts with the exception of the two bridge rectifiers as they were upgraded off the PSU2 when we build it last time
For know thank all
Colin

Richard 21st June 2020 03:30 PM

Re: WAD Psu3 replacement Board Build
 
Hi Col,
Can you meter the TX secondary red/black on both for 270V AC?

colin.hepburn 21st June 2020 03:35 PM

Re: WAD Psu3 replacement Board Build
 
Quote:

Originally Posted by Richard (Post 91191)
Hi Col,
Can you meter the TX secondary red/black on both for 270V AC?

Richard
yes I will come back on that need to disconnect the TX from the old board to check it

colin.hepburn 21st June 2020 03:44 PM

Re: WAD Psu3 replacement Board Build
 
Quote:

Originally Posted by colin.hepburn (Post 91192)
Richard
yes I will come back on that need to disconnect the TX from the old board to check it

OK, Richard, I get 279 volts AC with wall main At 246volts

Richard 21st June 2020 04:28 PM

Re: WAD Psu3 replacement Board Build
 
Are you using just 1 TX connected to both PSU2 and 3 pcbs Col? I thought you had 2 and maybe one TX was incorrect voltage.


If the pcbs were both tested off the same single TX PSU2 looks about right so just hook up PSU3 and work on that. I can't see an obvious reason for it being so high, is the bridge correct, they are separate diodes I think?

colin.hepburn 21st June 2020 04:45 PM

Re: WAD Psu3 replacement Board Build
 
Hi Richard
Sorry the psu3 in not build yet I was just inquiring why the voltage of the PSU 3 was higher At C1 410volt than C1 on the psu2 schematic has a lower voltage with same TX used on both comparing looking at both schematics I Was just checking on this before ordering new higher voltage Caps for C1/2/3/4

Richard 21st June 2020 05:37 PM

Re: WAD Psu3 replacement Board Build
 
Hi Col, Sorry if I'm misunderstanding but it's 335V at C1 same for both PSU2 and PSU3v3 on my copies. Do you have a different schematic? I can send my info if it helps.

colin.hepburn 21st June 2020 05:59 PM

Re: WAD Psu3 replacement Board Build
 
Hi Richard
Strange the manual I have says 410 at C1 and 410 At R4 the manual is WDPSU 3 schematic V3 so it’s wrong:D'oh!:
Yes if you could send me your info as this manual I have seems way out looking at it further the pinouts for both phono and pre 3 on the back panel in this manual are 380v to 420v on both::eek:plus HTR+60volts HTR -53 volts page 14 testing reads phono and pre ht 380vto 420v so this manual no good PSU Build 03/2011

Richard 21st June 2020 08:58 PM

Re: WAD Psu3 replacement Board Build
 
Hi Col, no probs will do. Please drop me a PM with your email as I lost my email address book with the last Win 10 install.

colin.hepburn 21st June 2020 10:18 PM

Re: WAD Psu3 replacement Board Build
 
Richard PM Sent
Thanks:thumbsup:
Colin


All times are GMT +1. The time now is 12:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright World Designs