World-Designs-Forum  

Go Back   World-Designs-Forum > WAD > WAD Problems
Register FAQ Members List Calendar Gallery Today's Posts Mark Forums Read

WAD Problems For questions and answers re older World Audio Design Projects

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10th September 2006, 05:15 PM
BL21DE3's Avatar
BL21DE3 BL21DE3 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Saffron Walden
Posts: 71
Default Kel84 Feedback Wiring Bug

Having reached the end of my hardwiring project for my Kel84 I've hit a snag/bug that I can't seem to resolve. When testing the earth/shield for the feedback and input wiring with a DMM, the right channel tests fine and all the shields for the input wiring and the feedback wiring run back to earth. However on the left channel it's a different story. The input wiring shielding runs to earth fine but when I test the feedback wirings shielding it give a reading of 1 mega-ohm. I've tested the shielding on the feedback wires and it behaves as it should. I'm at a loss as to what the probelm is. So if anyone on the forum could offer suggestions/solutions I'd be grateful.

Regards,
Ewan
Reply With Quote
  #2  
Old 11th September 2006, 05:03 PM
Richard Howell
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Kel84 Feedback Wiring Bug

Hello

Trial and error, I'd replace the cable just in case it's at fault.

Richard
Reply With Quote
  #3  
Old 11th September 2006, 05:29 PM
Richard Richard is offline
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Notts
Posts: 5,198
Default Re: Kel84 Feedback Wiring Bug

The clue might be that 1M reading as the only 1Ms in the amp are the input grid leaks R2/3 so check which side of them you have connected the earth for the fb wire. (Sounds like it may be connected to the input signal rather than earth in which case it would read 1M).

Rich
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kel84 - Speaker Binding Post Wiring BL21DE3 WAD Problems 17 31st August 2006 12:52 PM
KEL84 & PTP / Tagboard Wiring pete_b WAD General 1 2nd June 2006 09:48 AM
KEL84: reducing feedback: values? pete_b WAD General 1 3rd May 2006 03:04 PM
Lowering feedback in KiT88 and KeL34 FAQ Team FAQ - Upgrades and Tweaks 0 6th January 2006 09:25 PM
Lowering feedback in KIT34 KIT6550 KEL84 FAQ Team FAQ - Upgrades and Tweaks 0 6th January 2006 09:22 PM


All times are GMT +1. The time now is 08:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright World Designs