World-Designs-Forum  

Go Back   World-Designs-Forum > World Designs > Problems
Register FAQ Members List Calendar Gallery Today's Posts Mark Forums Read

Problems For questions and answers re World Designs Projects

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 17th September 2013, 10:20 PM
pre65's Avatar
pre65 pre65 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ashen- Essex/Suffolk bord
Posts: 4,549
Default Re: Pre3 problem.

Quote:
Originally Posted by Ali Tait View Post
The Aikido not better then!
Not as I built.

BUT, I would think one built on the proper PCB might be ?
__________________
Philip.

Everything in this post is my honest opinion based on what i thought I knew at that very moment in time.
Reply With Quote
  #12  
Old 17th September 2013, 11:35 PM
Ali Tait's Avatar
Ali Tait Ali Tait is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Leeds
Posts: 937
Default Re: Pre3 problem.

Dunno, find out when mine gets here, it's still en route.
Reply With Quote
  #13  
Old 18th September 2013, 01:11 PM
david david is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: London
Posts: 360
Default Re: Pre3 problem.

Depends on your ears (and ancillary components)! My Aikido with Charcrofts, Mundorf ZNs, and Mills resistors is very comfortably ahead of my modded Pre 3 (with TJS and similar mods). Before that the CF Pre I made with the right and left power supply decoupled also outperformed Pre 3. But Pre 3 is good, and has it's charm. My main issue that led me down the road was its too high gain and also that running its tubes full tilt you get quite a high hiss on the output, compared to silence with the modded CF and inky blackness with the Aikido.
David

Last edited by david; 18th September 2013 at 02:15 PM.
Reply With Quote
  #14  
Old 18th September 2013, 03:43 PM
Richard Richard is offline
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Notts
Posts: 5,091
Default Re: Pre3 problem.

Quote:
Originally Posted by pre65 View Post
I'm more inclined to blame the socket.

I re-soldered the valve bases a while ago when the problem first occurred.

Perhaps I will re-try the 5814wa at a later date.
Yes I've got 2 or 3 types of 5814 and various ECC82s but have never tried them in there, I got as far as the second ECC82 type and it was so good I just left them in! A tip on soldering pcb type valve bases if you don't already do it is to fit a valve to the socket first which then ensures the contacts are nicely aligned as otherwise they can float around a bit and may end up not contacting the pins so well.
Reply With Quote
  #15  
Old 20th July 2020, 12:05 PM
pre65's Avatar
pre65 pre65 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ashen- Essex/Suffolk bord
Posts: 4,549
Default Re: Pre3 problem.

I never really got to the bottom of this problem, and as a result Pre3 has sat, unloved, for many a year.

So, now I am going to get it sorted. I've asked Matthew to sell me a new PCB and two new valve bases.

I'll let you know how I get on.
__________________
Philip.

Everything in this post is my honest opinion based on what i thought I knew at that very moment in time.
Reply With Quote
  #16  
Old 28th July 2020, 03:04 AM
pre65's Avatar
pre65 pre65 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ashen- Essex/Suffolk bord
Posts: 4,549
Default Re: Pre3 problem.

Thanks to Matthew I now have the PCB and 2 valve bases.

I'm in the middle of refurbishing the 833a amps at the moment (one done so far) so I will wait till that job is completed before starting.
__________________
Philip.

Everything in this post is my honest opinion based on what i thought I knew at that very moment in time.
Reply With Quote
  #17  
Old 26th September 2020, 05:19 PM
pre65's Avatar
pre65 pre65 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ashen- Essex/Suffolk bord
Posts: 4,549
Default Re: Pre3 problem.

I got bored today, so I took the PCB out of it's packing and inserted PCB pins in the relevant holes.

I've ordered the resistors (Takman) and 470uf caps (Elna Silmic 2) from HFC, and will use the Mundorf Mcap Evo that Bob gave me for the coupling caps.
__________________
Philip.

Everything in this post is my honest opinion based on what i thought I knew at that very moment in time.
Reply With Quote
  #18  
Old 26th September 2020, 06:12 PM
pre65's Avatar
pre65 pre65 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ashen- Essex/Suffolk bord
Posts: 4,549
Default Re: Pre3 problem.

Got a question on Pre3 PCB wiring.

I found my parts list but not the assembly instructions.

On my original build PCB positions OPR- and OPL- have PCB pins fitted, but no wires connected to them. Is that correct ?
__________________
Philip.

Everything in this post is my honest opinion based on what i thought I knew at that very moment in time.
Reply With Quote
  #19  
Old 26th September 2020, 06:18 PM
Greg.'s Avatar
Greg. Greg. is online now
WD Archivist
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bristol, UK
Posts: 3,467
Default Re: Pre3 problem.

Do you want me to send you the instructions?
Reply With Quote
  #20  
Old 26th September 2020, 06:23 PM
pre65's Avatar
pre65 pre65 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ashen- Essex/Suffolk bord
Posts: 4,549
Default Re: Pre3 problem.

Quote:
Originally Posted by Greg. View Post
Do you want me to send you the instructions?
That would be nice Greg, postal of PDF via Email ?
__________________
Philip.

Everything in this post is my honest opinion based on what i thought I knew at that very moment in time.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright World Designs